با توجه به گسترش روزافزون استفاده از اینترنت، تقریبا میتوان گفت که مشاغل زیادی به سمت درآمدزایی از آن رویآور شدهاند. با امکانات شگفتانگیز و نامحدودی که از سمت فضای مجازی و شبکههای اجتماعی در اختیار افراد قرار گرفتهاند، اینترنت به بستری بسیار مناسب برای کسب درآمد تبدیل شده است. فعالیتهای پولساز بسیاری در فضای اینترنت قابل انجام هستند که بسیاری از آنها میتوانند درآمد بالایی را نیز برای افراد به همراه داشته باشند؛ اما این تنوع گاها سبب میشود تا افراد نتوانند حرفه مورد نظر خود را پیدا کنند. آیا شما نیز برای آغاز درآمدزایی خود از اینترنت گیج شدهاید؟ تفاوت و تنوع زیاد راههای درآمدزایی موجب شده است نتوانید تصمیم بگیرید؟ این مقاله برای شماست! ما در این بخش قرار است به بررسی انواع کسب و کار اینترنتی بپردازیم و از صفر تا صد آنها را توضیح دهیم. بنابراین اگر به دنبال یافتن نوع مناسب و منطبق از انواع کسب و کار اینترنتی برای خود هستید، به هیچ عنوان این مقاله را از دست ندهید.
انواع کسب و کار اینترنتی چه هستند؟
هماکنون که شما در حال مطالعه این مقاله هستید، بیش از میلیاردها دلار از طریق فضای مجازی و انواع کسب و کار اینترنتی در حال گردش و تبادل است. صنفها، فعالیتها، رشتههای شغلی و حرفههای متنوعی در این پلتفرم شکل گرفتهاند که توانستهاند برای افراد به بهترین شکل کارآفرینی کنند. کشور ایران دارای اقتصادی ضعیف است و این موضوع بر کسی پوشیده نیست که امروزه بسیاری از مشاغل دیگر برای افراد سودآور نیستند؛ اما اینترنت به تنهایی توانسته است تا رشد و پیشرفت مثبتی را در حوزه اقتصادی کشور ما ایجاد نماید.
همانطور که گفته شد، راههای بسیاری برای کسب درآمد از اینترنت وجود دارد؛ اما تا زمانی که شما نسبت به این روشها آگاهی کافی پیدا نکنید، موفق نخواهید شد تا بهرهبرداری مناسبی را نیز از آنها داشته باشید! در دنیای امروزه، اینترنت عضوی جدا نشدنی از زندگی افراد است و این مورد سبب شد تا افراد از خلاقیتها و هنرهای خود استفاده کنند و به جای مصرفگرا بودن در اینترنت، استفاده مفیدی را از این پلتفرم به عمل آورند. کسانی که به دنبال شرایط اقتصادی بهتر بودند، تصمیم گرفتند کسب و کار خود را در این بستر راهاندازی کنند. همچنین افرادی که تمایل نداشتند تا در فضاهای اداری و شرکتی کار کنند، از این فرصت بهترین بهرهمندی را داشتند و انواع کسب و کار اینترنتی در خانه را راهاندازی کردند.
مزیت دیگری که انواع کسب و کار اینترنتی در اختیار افراد قرار میدهند، برخورداری از منابع نامحدود اطلاعاتی و مخاطبین هدف است. در گذشته، افرادی که یک کسب و کار را راهاندازی میکردند نمیتوانستند از یک محدوده به خصوص، مخاطبین خود را افزایش دهند. به عنوان مثال؛ اگر شخصی در خیابان شریعتی شهر تهران مغازهای را افتتاح میکرد، در بهترین حالت میتوانست افرادی که در شهر تهران یا توریستهایی که برای سفر به آن شهر میرفتند را به خود جذب کند؛ اما امروزه میبینید که یک مغازه در شهر تهران میتواند به راحتی از طریق راهاندازی یک آنلاین شاپ در اینستاگرام، محصولات خود را به سراسر ایران ارسال کند!
درست است که اینترنت مزایای زیادی را اغلب در اختیار افراد قرار میدهد و باعث شده است تا انواع کسب و کار اینترنتی بوجود بیایند؛ اما رقابت سنگینی که در این فضا ایجاد گشته است، مسبب شده تا بسیاری تمایل خود را برای کسب درآمد از این فضا از دست بدهند یا دلسرد شوند و فکر کنند که نمیتوانند به خوبی با کسب و کارهای قدرتمند در این پلتفرم رقابت داشته باشند. این طرز فکر تا زمانی درست است که شما اطلاعات خود را بروزرسانی نکنید، از انواع کسب و کار اینترنتی آگاهی نیابید و برای بهتر شدن تلاش نکنید! کسب و کارهای اینترنتی نیز همانند کسب و کارها در دنیای واقعی، نیازمند صرف زمان و تلاش هستند و راه میانبری وجود ندارد که شما بتوانید از طریق آن، سریعتر به درآمدهای میلیونی یا میلیاردی برسید! اولین قدم از کسب درآمد از اینترنت به صورت موفقیتآمیز، این است که نسبت به انواع کسب و کار اینترنتی آگاهی یابید. در ادامه، به آموزش کسب درآمد اینترنتی و انواع روشهای کسب درآمد اینترنتی در خانه را برای شما بررسی خواهیم کرد.
مشاغل فریلنسری و آزاد
یکی از بهترین انواع کسب و کار اینترنتی، فعالیت به عنوان یک فریلنسر است! فریلنسرها به صورت معمول، پروژههای دورکاری را انجام میدهند و در ازای انجام و اتمام هر پروژه کارفرما، هزینه آن را دریافت میکنند. مزیتی که این کسب و کار اینترنتی دارد، برخورداری از امکان “کار به صورت ریموت” است. به این معنا که لزومی ندارد شما حتما در یک محل خاص حضور داشته باشید تا بتوانید کسب درآمد کنید؛ بلکه شما میتوانید در خانه، سفر یا کافه نیز به انجام وظایف خود بپردازید!
مشاغل فریلنسری معمولا شامل فعالیتهایی چون؛ برنامهنویسی، طراحی وبسایت، طراحی گرافیک، رابط کاربری UI/UX، تولید محتوا، ترجمه و تایپ، ویرایش و ادیت عکس یا ویدیو، سئو و بهینهسازی وبسایت هستند. همانطور که میبینید، وجه مشترک بین تمامی این فعالیتها، وابسته بودن آنها به اینترنت است. در واقع، شما میتوانید فقط با اتصال داشتن به اینترنت، تمامی این کارها را انجام دهید و کسب درآمد کنید. ممکن است برایتان سوال پیش بیاید که اگر بخواهید به عنوان یک فریلنسر کار کنید، باید پروژههای مربوط به تخصص خود را از کجا بیابید؟
برای انجام این حرفه، راههای بسیاری وجود دارد. متداولترین راه این است که به وبسایتهای فریلنسری مراجعه کنید. پونیشا، فایور و Upwork، برخی از این وبسایتهای معتبر هستند که به صورت طولانی مدت فعالیت دارند. شما باید در یکی از آنها حساب کاربری را ایجاد نمائید و سپس، با پر کردن رزومه و تکمیل پروفایل خود، تخصصتان را به افرادی که تمایل دارند با شما همکاری کنند، نشان دهید.
کسب درآمد از شبکههای اجتماعی
گزینه دیگری که در اختیار افراد علاقمند به انواع کسب و کار اینترنتی وجود دارد، فعالیت در حوزه شبکههای اجتماعی است. شما میتوانید با برنامهها و پیامرسانهایی همچون اینستاگرام، تلگرام، توییتر، یوتوب، آپارات و فیسبوک، درآمد مناسبی را تجربه نمائید! البته، با توجه به اینکه در کشور ایران شبکههای اجتماعی همچون تلگرام و اینستاگرام بیش از موارد دیگر، طرفدار دارند، توصیه ما به شما این است که سعی کنید درآمدزایی خود را از یکی از این دو گزینه آغاز نمائید.
اولین راه از انواع کسب و کار اینترنتی که در حوزه شبکههای اجتماعی انتظار شما را میکشد، فعالیت به عنوان ادمین یا مدیر است! شما میتوانید مسئولیت یک صفحه را در شبکه اینستاگرام بر عهده بگیرید یا میتوانید در تلگرام، به مدیریت یک کانال پرمخاطب بپردازید. همچنین، در ادامه این مسیر، دو راه دیگر پیش روی شما وجود دارد. شما میتوانید یک کانال یا صفحه اختصاصی برای خود داشته باشید و با تولید محتوا و انتشار در آن، به درآمد برسید، یا اینکه میتوانید با مدیریت و ادمینی صفحات کسب و کارهای معروف، درآمدزایی کنید.
همچنین، میتوانید از طریق تبلیغات در این شبکهها نیز کسب درآمد کنید؛ اما پیش از اقدام برای انجام اینکار باید صفحه اینستاگرامی یا کانال تلگرام خود را به یک رسانه پرمخاطب تبدیل کنید. افراد یا کسب و کارهایی که تمایل دارند به ازای انجام تبلیغات در رسانههای شما هزینه کنند، این انتظار را نیز دارند که پس از پرداخت، بتوانند به میزان مناسبی از رسانه شما بهرهبرداری کنند. بنابراین، در اولین قدم به شما توصیه میکنیم که برای رشد و پیشرفت شبکه اجتماعی مورد نظر خود بکوشید تا دنبالکنندگان شما بیش از پیش افزایش یابند.
درآمدزایی اینترنتی از بازار ارز دیجیتال
مورد دیگری از انواع کسب و کار اینترنتی که در دنیای امروز موفق شده است تا مخاطبین و فعالان بسیاری را به سمت خود جذب کند، کسب درآمد از دنیای ارزهای دیجیتالی است! البته، بهتر است توجه داشته باشید که کسب درآمد از این روش، نیازمند برخورداری از اطلاعات، تخصص و دانش کافی است. اگر شما به هر دلیلی، بدون کسب اطلاعات وارد این حوزه شوید، تنها سرمایه خود را از دست خواهید داد و با ضرری فراوان رو به رو خواهید شد!
بنابراین، اگر میخواهید در صنعت ارزهای دیجیتالی یک سرمایهگذاری موفقیتآمیز را تجربه کنید، بهتر است تا از منابع معتبر اطلاعات کافی را اخذ نمائید. شما میتوانید به برخی از وبسایتها یا منابع آنلاین که در رابطه با این حوزه توضیحات لازم را دادهاند، مراجعه نمائید یا میتوانید در برخی از دورههای آنلاین و آفلاین شرکت نمائید تا به صورت تخصصی دانش معاملات در بازار ارزهای دیجیتال را فرا گیرید.
شایان ذکر است که تمامی راههای کسب درآمد از ارزهای دیجیتال، شامل خرید و فروش، ترید و انجام معاملات نیستند! بلکه شما میتوانید برای مدت طولانی ارزهای خود را هولد کنید یا به اصطلاحی دیگر، آنها را سپردهگذاری طولانی مدت کنید. در این صورت، اگر ارز دیجیتالی شما بتواند طی این زمان رشد صعودی را تجربه نماید، سبب میشود تا دارایی شما دو یا حتی چند برابر گردد!
انواع کسب و کار اینترنتی تولید محتوا
تولید محتوا یکی از انواع کسب و کار اینترنتی مناسب برای افرادی است که تمایل دارند تا از روشی راحتتر، به کسب درآمد از اینترنت بپردازند. اگر همین الان به یکی از وبسایتها در گوگل به صورت تصادفی سر بزنید، متوجه خواهید شد که بخش زیادی از آن را، محتواها و مقالات در برگرفتهاند. از همین رو، میتوانید به اهمیت بالای محتوا در فضای اینترنت واقف شوید.
شغل تولید محتوا، برای افرادی که تمایل دارند تا به صورت پاره وقت کار کنند و در نهایت، درآمدی مطلوب را بدست آورند، میتواند بسیار مناسب باشد. همچنین، این حرفه جزو زیرشاخههای مشاغل فریلنسری و آزاد نیز قرار میگیرد. لازم به ذکر است که، تولید محتوا قادر است تا در 3 دستهبندی مختلف متنی، گرافیکی یا ویدیویی انجام شود.
همچنین، محتواهای صوتی نیز وجود دارند که در دستهبندی پادکستها قرار میگیرند. شما لازم نیست تا همه این موارد را با یکدیگر انجام دهید یا به همه آنها مسلط باشید تا بتوانید تحت عنوان یک تولید کننده محتوا درآمدزایی نمائید؛ بلکه یاد گرفتن و انجام تنها یکی از این موارد برای شما کافی خواهد بود.
راهاندازی فروشگاه اینترنتی(آنلاین)
به احتمال زیاد، همه شما تاکنون یکبار به صورت آنلاین خرید کردهاید! بنابراین، تا حد زیادی با این مورد از انواع کسب و کار اینترنتی آشنایی دارید و فکر نمیکنم که زیاد احتیاجی به توضیح باشد. راهاندازی یک فروشگاه آنلاین میتواند تقریبا در هر پلتفرمی که قابلیت اتصال به اینترنت را دارد، انجام گردد!
شما میتوانید برای انجام اینکار یک اپ موبایل یا نرمافزار طراحی کنید، یک وبسایت راهاندازی کنید یا در شبکههای اجتماعی فعالیت خود را انجام دهید. به قطع یقین تمایلات هر فرد برای راهاندازی فروشگاه آنلایناش متفاوت است. بنابراین شما باید گزینهای را انتخاب نمائید که فکر میکنید بیشتر از باقی موارد با شرایط شما تناسب دارد.
همچنین، توجه داشته باشید که برای راهاندازی یک فروشگاه آنلاین، باید بتوانید بازاریابی خوبی انجام دهید! بنابراین، نتیجه میگیریم که برخورداری از دانش بازاریابی کسب و کار نیز، یکی از موارد مهم برای کسب درآمد از این راه است. در نهایت، شما باید سرمایه اولیه کافی را جهت خرید محصولات یا تهیه کالاهای مورد نیاز برای فروش، داشته باشید. اگر فکر میکنید که ممکن است این گزینه برای شما باعث دردسر شود یا قادر نیستید تا سرمایه و دارایی خود را برای تهیه محصولات کنار بگذارید، به هیچ عنوان جای نگرانی نیست! در ادامه، روش دیگری را توضیح دادهایم که میتوانید این مشکل را از آن طریق برطرف کنید.
بازاریابی همکاری در فروش
ممکن است شما به راهاندازی یک فروشگاه آنلاین علاقمند باشید؛ اما نتوانید از پس هزینههای تهیه محصولات یا مواد اولیه حرفه خود برآیید؛ در چنین شرایطی پیشنهاد ما به شما استفاده از استراتژی بازاریابی در فروش یا افیلیت مارکتینگ است! در این روش کسب درآمدی، شما با انجام تبلیغات برای دیگر کسب و کارها، به افزایش فروش آنها کمک میکنید و باعث میشوید که محصولات یا خدمات آنها، بیش از پیش دیده شوند؛ اما در نهایت، با افزایش فروش آن کسب و کار مربوطه، درآمد شما نیز بیشتر خواهد شد؛ زیرا، به نسبت هر فروش درصدی پورسانت را دریافت میکنید! یکی از شرکتهای معتبر و بسیار شناخته شده که در بازهای وسیع این فعالیت را انجام میدهد، کمپانی “آمازون” است.
جمعبندی
انواع کسب و کار اینترنتی شامل؛ مشاغل فریلنسری و آزاد، راهاندازی فروشگاههای آنلاین، همکاری در فروش، کارآفرینی، سرمایهگذاری و درآمدزایی از بازارهای مالی هستند. شما باید با توجه به شرایط، سرمایه اولیه و روحیات خود، هر یک از این مشاغل را برگزینید؛ زیرا ممکن است همه آنها برای شما مناسب نباشند! همچنین، باید در ابتدا تخصصها و مهارتهای خود را بشناسید تا بتوانید به بهترین شکل از فضای اینترنت درآمدزایی کنید. لازمه رسیدن به موفقیت در چنین مشاغلی، این است که از انواع کسب و کار اینترنتی آگاهی پیدا کنید و نسبت به مزایا و معایب آنها اطلاعات کافی بدست آورید. در این مقاله، بیش از 10 راه درآمدزایی و انواع مختلف کسب و کار اینترنتی را مورد بررسی قرار دادیم که شما میتوانید جهت کسب درآمد خود، از آنها الگو بگیرید. توجه داشته باشید که اگر، انواع کسب و کار اینترنتی را نشناسید و کورکورانه سرمایه و زمان خود را صرف مسیری به خصوص کنید، ممکن است در نهایت متضرر شوید و دلسرد گردید. بنابراین توصیه ما به شما این است؛ شغلی را انتخاب کنید که آگاهانه و از روی تصمیمات روشنفکرانه صورت گرفته باشد.